Седянка Гласувайте за Седянкa в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> 

На гостите с адмирация предлагаме регистрация!
На тез които само тихичко четат - да пробват писането някой път!
А всички участници в играта, молим да спазват правилата!

3 страници V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Косопад!!!
rocco_george
коментар Apr 25 2008, 02:13
Коментар #16

Нов Седенкар

Група: Баннати Участници
Коментари: 0
Регистриран: 12-April 08
Град: София
Потребител N: 139

Привет1
Точно този проблем ме научи преди 30 години да ям чесън,лук,люти чушки и праз.Бях на 10,когато изведнъж на темето на главата ми остана местенце,колкото кипуто на ортодоксален евреин,изцяло опоскано откъм окосмяване.Ходихме по доктори с майка ми,но нищо не се получи.Тогава един възрастен кожен лекар след прегбеди при какви ли не специалисти изказа мнение,че това е авитаминозна алопеция,предизвикана от зимния недоимък на пресни зеленчуци и плодове.Каза,че освен това кожата ми е изсушена докраен предел.Предписа ми масажи с затоплена мазнина и втриване на скилизки чесън в глават ми.Накара майка ми да ме остави в къщи поне десет дни и да ми прави нужните процедури всяка вечер,а сутринта да ме къпе с катранен сапун.Така десет дни и в края на този срок се появиха нежни кичурчета тънка като бебешко пухче коса.До края на зимата от това оплешивяване не беше останало и помен.От цялата процедура ми остана навикът да ям тези зеленчуци почти непрекъснато с повод и без повод.Слагам ги редовно и в ястията,които готвя и особено в сосвете.
Нека пробва и това средство тази тоя приятелка.Препоръчвам и го,защото е изцяло безобидно средство,а и ако не помогне поне няма да навреди.
Роко Джордж
Go to the top of the page

+Quote Post
Слънчев лъч
коментар Apr 25 2008, 15:42
Коментар #17

Седенкар
**

Група: Седенкари
Коментари: 144
Регистриран: 12-April 08
Град: Пловдив
Потребител N: 134

ALPIKORT F - лекарствен препарат, струва около 25 лв, втрива се в корените на влажна коса. Но ако искаш може да си го втриваш всеки ден /или вечер/. Ако тази цена ти е висока, бих ти препоръчала българския вариант Себорал форте. Използва се по същия начин.
И една маска - от ветеринарната аптека си купуваш витамини AD3C /те се инжектират на животните на козина, стуват 5 лв/. Слагаш една лъжица /или 2 ако имаш дълга и гъста коса/, добавяш жълтък, лъжица кисело мляко, мед - разбъркваш всичко и мажеш. Завиваш с найлон и кърпа и стоиш така 2-3 часа.
Друг вариант - маска с хума.
Може да добавиш към шампоана, който ползваш ДЕАВИТ - капките, които дават на бебетата за заздравяване на костите.
Купи си бирена мая или някакви комбинирани витамини.
Най-важното в борбата с косопада е постоянството.
Успех!

+Quote Post
Rada
коментар Jun 18 2008, 08:04
Коментар #18

Модератор

Група: Модератори
Коментари: 2,063
Регистриран: 18-June 08
Град: Асеновград
Потребител N: 274

Minoxidil - много е скъпо и трябва да го ползваш вечно. Освен това е опасно за сърцето. Щом жената е минала критическата възраст, има една много ефикасна маска с прогестерон ампула(само че трудно се намира)

1 ампула ПРОГЕСТЕРОН (купува се от аптеките)
20-30мл рициново масло
1 жълтък
1 супена лъжица кисело мляко. Намазват се корените, завива се с найлон и кърпа и се измива след 2 часа. (прогестерона напоследък трудно се намира) Маската помага при андрогенен косопад, особено при жени в менопауза.

Друго ефикасно - тривитарал(витамини за животни) от ветеринарна аптека. Към един жълтът се добавя една супена лъжица от тривитарала. Маже се леко на косата, слага се найлонова шапка и се стои около час.

И естествено, безценната маска от кромид лук и мед - настъргва се една глава кромид лук, изцежда се през марля или тензух. В сока се добавя една супена лъжица мед. На мръсна коса се намазва сместа върху корените, стои се не повече от 20 минути(защото иначе може да пари по кожата на главата) измива се. Не бива да се търка грубо косата - леко се попива водата с кърпа. Мирише гадно, но помага много.

Повече маски за косопад виж тук:

--------------------

+Quote Post
Tarantula
коментар Jun 18 2008, 13:02
Коментар #19

Активен Седенкар

Коментари: 358
Регистриран: 10-April 08
Град: El Mundo
Потребител N: 124

Цитат(Rada @ Jun 18 2008, 08:04 ) *
Minoxidil - много е скъпо и трябва да го ползваш вечно. Освен това е опасно за сърцето.

Скъпо е,но не толкова.Купувам го (без марка) от аптеката и 100 мл ми излизат около 12 евро.Стига за месец-два.
Опасно е ако се ползва в големи количества и имаш проблеми със сърцето,трябва да се консултира с лекар.

Ефикасен е,наистина.Казвам го от опит!

--------------------
Някой ден сърцето ще поиска ей това, което ти си му отнемал без дори да си разбрал!...

+Quote Post
Ирида
коментар Jun 19 2008, 16:14
Коментар #20

Старейшина

Група: Почетни Седенкари
Коментари: 7,151
Регистриран: 7-April 08
Град: От страната на ангелите
Потребител N: 67

Цитат(Слънчев лъч @ Apr 25 2008, 16:42 ) *
ALPIKORT F - лекарствен препарат, струва около 25 лв, втрива се в корените на влажна коса. Но ако искаш може да си го втриваш всеки ден /или вечер/. Ако тази цена ти е висока, бих ти препоръчала българския вариант Себорал форте. Използва се по същия начин.

И аз съм чувала за него и то все добри отзиви! emotka.gif

--------------------
Smiling makes the people more irresistible and suggests the love!...

something shaking

+Quote Post
Rada
коментар Jul 4 2008, 08:25
Коментар #21

Модератор

Цитат(Tarantula @ Apr 11 2008, 02:20 ) *
Minoxidil.Единственото ефикасно.Казвам го от опит,имах доста проблеми с косопада. Сега спря като по чудо,даже виждам на места да се сгъстява. Трябва да го има в аптеките,започва се с 2% и внимателно следване на упътването. Успех!

Миноксидила помага, но както казах и по-горе е опасен за сърцето и в крайна сметка, всеки трябва да прецени дали иска да поеме риска и да си навреди, или предпочита да има коса.

--------------------

+Quote Post
Tsvetina60
коментар Sep 3 2008, 21:20
Коментар #22

Начинаещ Седенкар
*

Коментари: 28
Регистриран: 13-July 08
Град: Samarate,Milano
Потребител N: 317

Би могла да ползва и ампули против косопад от аптеката. Но лекуването на депресията си остава първостепенна задача. Успех!

+Quote Post
toni_ivanova
коментар Feb 7 2010, 23:02
Коментар #23

Начинаещ Седенкар
*

Коментари: 1
Регистриран: 7-February 10
Потребител N: 2,242

Аз също имах този проблем и се излекувах с американския препарат Alostil 5%. Продава се във Франция и струва 40 евро. Впръсква се в корените на косата, ползвам го 2 пъти седмично след измиване, на 3-тата седмица и не само ми спря косопада, но започнаха да поникват нови косми. Вече минаха 5 месеца откакто го ползвам, косата ми се възвърна напълно, стана по-силна и по-гъста. Една опаковка стига за 6 месеца при ползване 2 пъти седмично. Мисля, че 2 опаковки са напълно достатъчно за пълно излекуване на косопада. В България го няма, ако намерите кой да ви го достави от Франция, ще си разрешите проблема.

+Quote Post
petar95
коментар May 25 2010, 20:28
Коментар #24

Начинаещ Седенкар
*

Коментари: 6
Регистриран: 25-May 10
Потребител N: 2,451

Хора здравейте. Имам проблем с косата. От скоро забелязах, че ми пада коса и ми е станала наредко. Мисля, че това е от геловете дето мажа.... Нещо помогнете, че гадно всеки ден да гледам как ми пада косата..

Този коментар е бил редактиран от petar95 на May 25 2010, 20:28

+Quote Post
petar95
коментар May 25 2010, 22:43
Коментар #25

Начинаещ Седенкар
*

toni_ivanova тва малко като чудо изглежда твойто :D

Този коментар е бил редактиран от Queen Of Steel на May 25 2010, 23:13
Причина за редакцията: Латиница.

+Quote Post
Rada
коментар May 26 2010, 09:39
Коментар #26

Модератор

Цитат(petar95 @ May 25 2010, 21:28 ) *
Хора здравейте. Имам проблем с косата. От скоро забелязах, че ми пада коса и ми е станала наредко. Мисля, че това е от геловете дето мажа.... Нещо помогнете, че гадно всеки ден да гледам как ми пада косата..

Преместих ви темата тук, защото все пак си има тема за косопада. Не вярвам да е само от геловете. Който си има "късмета" да вземе гена на някой плешив роднина, просто няма къде да бяга. Ако имате в рода рано оплешивели мъж, може това да е причината. Има много поддържащи средства, като например Алпецин на германската фирма Alcina.de. Също така има и някои средства, които са ефективни, но са опасни за сърцето, като например Миноксидил. Има и домашни маски, за тях сме говорили по-нагоре в темата. 

--------------------

+Quote Post
petar95
коментар May 26 2010, 11:35
Коментар #27

Начинаещ Седенкар
*

И аз така си мисля защото гледам на майка ми и на баща ми, косата и е наредко. Бати късмета ще имам rofl... И то не ми пада сам там дето сам си слагъл - от всякде ми пада. Това също ме довежда до мисълта, че е от геловте. Стах ме е да не оплешивея, че ми е рано ... И тези лекарства където ми препоръчахте са за лица над 18 години.

Този коментар е бил редактиран от petar95 на May 26 2010, 11:52

+Quote Post
Rada
коментар May 26 2010, 14:16
Коментар #28

Модератор

Цитат(petar95 @ May 26 2010, 12:35 ) *
И аз така си мисля защото гледам на майка ми и на баща ми, косата и е наредко. Бати късмета ще имам rofl... И то не ми пада сам там дето сам си слагъл - от всякде ми пада. Това също ме довежда до мисълта, че е от геловте. Стах ме е да не оплешивея, че ми е рано ... И тези лекарства където ми препоръчахте са за лица над 18 години.

Щом си под 18 години, иди при личния си лекар непременно. Косопада не е шега работа, щом ти капе така усилено, едва ли ще е само от гела. Спри да се мажеш с тоя гел и си купи ампули против косопад. Може нещо с имунитета да не си в ред и да се наложи да пиеш специални добавки за коса. На две момчета на твоята възраст от моите клиенти им окапа косата, защото им беше дълга и се омазняваше много. Не слушаха като им казвах, че косъма им не е за дълга коса и ще си докарат проблеми. Като им олися отгоре, се подстригаха нула номер и започнаха лечение с ампули, билки, маски и се оправиха, сега си имат коса. На един му окапа от стегнати негърски плитки, но и той се обръсна нула номер и с шампоани и ампули против косопад си реши проблема. Подстрижи се много късо - ако не искаш нула номер, поне с втори номер - 5 мм коса оставя и действай активно с ампули.

--------------------

+Quote Post
petar95
коментар May 26 2010, 17:07
Коментар #29

Начинаещ Седенкар
*

Цитат(petar95 @ May 26 2010, 12:35 ) *
Това също ме довежда до мисълта, че е от геловте.

Грешка = *, че НЕ Е от геловете*
Еми ще идем на лекар.

+Quote Post
ани георгиева
коментар May 27 2010, 04:15
Коментар #30

Опитен Калфа

Група: Калфи
Коментари: 945
Регистриран: 3-February 09
Град: Бургас
Потребител N: 1,282

Пробвай с бебешки шампоан Джонсън,оказа се,че той влияе по-добре и от хомеопатия и от себорал-и...Всеки случай е различен,но този е евтин и абсолютно безвреден!След 4-5 измивания косопада спря и кожата на главата престана да се лющи.Та ампулите от аптеката още си стоят в шкафа...Чудя се да ги пробвам ли да не им изтече срока.Или пък да не рискувам...

Този коментар е бил редактиран от ани георгиева на May 27 2010, 04:19

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

RSS Олекотена версия Час: 25th May 2013 - 06:48

Приятели: